728x90 AdSpace

 خدماتنا على خمسات

  • اخر الاخبار

      الثلاثاء، 30 سبتمبر 2014

      فتة الكوارع على الطريقة المصرية


      عدد الافراد : 5 افراد
      المدة : 60 دقيقة

      المقادير: 

      • 2 كيلو كوارع
      • 5 الي 6 بصلات مفرومين
      • ورقتين لوري
      • ملعقتين كبير خل
      • كوبين صلصة
      • 3 ملاعق صغيرة ثوم
      • كوب كرفس مفروم
      • كيلو أرز مطهو
      • 4 ملاعق سمن
      •  خبز محمص
      • 4 ملاعق كبيرة سمن
      • ملح و فلفل

      الطريقة: 

      1. اغسلي الكوارع جيدا جدا
      2. في وعاء كبير جدا ضعي ماء مغلية و توضع فيها الكوارع ثم تغطي و تترك حتي تبدأ في الغليان
      3. أضيفي البصل و الكرفس و ورق اللورا الملح و الفلفل
      4. اتركي الكوارع حتي لتغلي تمام النضج 
      5. شوحي الثوم في السمنةحتي يذبل ثم يضاف له الخل و الصلصة 
      6. اتركي الخليط يغلي حتي يصبح سميكا
      7. ضعي الخبز المحمص و عليه قليل شوربة ثم الارز المطهو 
      8. أضيفي الصلصة فوق الارز و فوقها الكوارع
      9. يمكن ان تدخل الفرن قليلا لتتحمر
      10. تقدم ساخنة
      • تعليقات بلوجر
      • تعليقات الفيس بوك

      0 التعليقات:

      إرسال تعليق

      Item Reviewed: فتة الكوارع على الطريقة المصرية Rating: 5 Reviewed By: Unknown
      تعريب : البعداني